top of page
  • Εικόνα συγγραφέαlenakat3

Βασικές πληροφορίες για τις χώρες και τις αεροπορικές εταιρίες εν καιρώ COVID-19

Έγινε ενημέρωση: 1 Μαΐ 2020

Ενημερώσεις που αφορούν τα ταξίδια εν καιρώ του Coronavirus

Οι πληροφορίες αλλάζουν κάθε μέρα, γεγονός που μπορεί να σας δυσκολέψει να βρείτε εκείνες που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Για το λόγο αυτό προσπαθήσαμε να βρούμε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα φάση της νόσου, γνωστή ως COVID-19, και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Το άρθρο έχει ως πηγή την επίσημη ταξιδιωτική σελίδα Scyscanner.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να διαβάσετε τις συμβουλές για τον COVID-19 από τις τοπικές αρχές της κυβέρνησης μας όπως το Γραφείο Εξωτερικών, καθώς και τις οδηγίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μια αξιόπιστη πηγή παγκόσμιων ειδήσεων και πληροφοριών.

Κυβερνητικές ταξιδιωτικές συμβουλές και περιορισμοί ανά χώρα

Μετά το ξέσπασμα του COVID-19, η απάντηση της ΠΟΥ, της FCO και της βρετανικής κυβέρνησης προσφέρουν ταξιδιωτικές συμβουλές Coronavirus σε άτομα στο εξωτερικό. Προς το παρόν, η FCO συμβουλεύει Βρετανούς υπηκόους ενάντια σε όλα τα απαραίτητα διεθνή ταξίδια για αόριστο χρονικό διάστημα. Εάν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο και ταξιδεύετε στο εξωτερικό, συνιστάται να επιστρέψετε τώρα.

Πώς επηρεάζει το ξέσπασμα του COVID-19 στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο; Έχουμε συνοψίσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς εν καιρώ του ιού που ισχύουν επί του παρόντος για διάφορες δημοφιλείς χώρες.

Γαλλία: Από τις 17 Μαρτίου, η Γαλλία υπόκειται σε αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 11 Μαΐου. Στις 8 Απριλίου, οι γαλλικές αρχές θέσπισαν την απαίτηση να προσκομίσουν πιστοποιητικό ή «βεβαίωση» για να εισέλθουν στην ηπειρωτική Γαλλία.

Ελλάδα: Οι πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας αναστέλλονται έως τις 15 Μαΐου. Όποιος φτάνει έμμεσα στην Ελλάδα πρέπει να απομονωθεί για 14 ημέρες.

Ιαπωνία: Άτομα που φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, εκτός από εξαιρετικές περιστάσεις.

Ιταλία: Έχει επίσης δηλωθεί έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία, μια χώρα που πλήττεται σοβαρά από τον κοροναϊό. Το ταξίδι στην Ιταλία είναι δυνατό μόνο για λόγους έκτακτης ανάγκης και όποιος φτάνει στην Ιταλία από το εξωτερικό είναι υποχρεωμένος να απομονωθεί για 14 ημέρες, ακόμη και αν δεν έχει συμπτώματα.

Ταϊλάνδη: Οι διεθνείς πτήσεις επιβατών προς την Ταϊλάνδη αναστέλλονται έως τις 31 Μαΐου. Σήμερα απαγορεύεται στους αλλοδαπούς να διέλθουν ή να εισέλθουν στη χώρα, εκτός από ορισμένες περιορισμένες περιστάσεις.

Ισπανία: Η Ισπανία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 14 Μαρτίου 2020, η οποία παρατάθηκε έως τις 9 Μαΐου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές ακυρώσεις όσον και ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Από τις 23 Μαρτίου, όλοι οι ξένοι απαγορεύτηκαν να εισέλθουν στην Ισπανία για 30 ημέρες και όλα τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα βραχείας διαμονής είναι προς το παρόν κλειστά.

Πολωνία: Από τις 15 Μαρτίου, η είσοδος στην Πολωνία είναι δυνατή μόνο για αλλοδαπούς σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Τα σύνορα έχουν κλείσει έως τις 3 Μαΐου.

Αίγυπτος: Από τις 19 Μαρτίου όλες οι διεθνείς πτήσεις έχουν ανασταλεί.

Βουλγαρία: Ισχύει εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 13 Μαΐου 2020. Μέχρι περαιτέρω ειδοποίηση, οι αλλοδαποί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη Βουλγαρία, εκτός εάν διαθέτουν έγκυρη άδεια διαμονής μακράς διάρκειας ή μόνιμης.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Από τις 19 Μαρτίου, μόνο οι πολίτες των ΗΑΕ επιτρέπεται να εισέρχονται στα ΗΑΕ. Υπάρχουν προς το παρόν περιορισμένες εξερχόμενες πτήσεις από το Ντουμπάι.

ΗΠΑ: Ως αποτέλεσμα του COVID-19, το ταξίδι στις ΗΠΑ ήταν πολύ περιορισμένο. Όποιος έχει επισκεφτεί την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, τις τελευταίες 14 ημέρες απαγορεύεται να εισέλθει στη χώρα.

• Από τις 23 Μαρτίου 2020 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ, έχουν ανακοινώσει τουριστικές απαγορεύσεις, ενώ τόσο η Νέα Ζηλανδία όσο και η Αυστραλία έχουν απαγορεύσει την είσοδο αλλοδαπών.

Τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις ακυρώσεις πτήσεων αεροπορικών εταιρειών

Ορισμένες χώρες έχουν επιβάλει περιορισμούς ταξιδιού λόγω της επιδημίας του COVID-19.. Πολλές αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν πτήσεις και πολλά αεροδρόμια κλείνουν, εμποδίζοντας την αναχώρηση πτήσεων.

Για να μάθετε σχετικά με συγκεκριμένες πληροφορίες διαδρομής αεροπορικής εταιρείας, καθώς και για τις τρέχουσες πολιτικές ακύρωσης πτήσεων, κρατήσεων ή επιστροφών, μπορείτε να βρείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ταξιδιωτικές ενημερώσεις στους ιστότοπούς τους ή να επικοινωνήσετε με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Ταξιδιών.

Πιο συγκεκριμένα και πάντα με πληροφορίες του Scyscanner:

Aegean Airlines: Η Aegean είχε ανακοινώσει την ακύρωση πτήσεων μέχρι και 30 Απριλίου και πλέον φαίνεται να διαρκεί και μέχρι και το τέλος Μαΐου, προσφέροντας ένα Voucher, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και 18 μήνες αργότερα. Αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση για το πως θα κινηθεί η εταιρία τις επόμενες μέρες.

Lufthansa: Λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης του COVID-19, η Lufthansa ακυρώνει ακόμα ένα αυξημένο ποσό πτήσεων. Υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης, η Lufthansa προσφέρει ευέλικτες επιλογές κράτησης για όλους τους ναύλους. Μπορείτε απλά να αναβάλλεται για αργότερα την πτήση σας κρατώντας το ίδιο εισιτήριό σας και να κάνετε κράτηση χωρίς επιπλέον χρέωση έως τις 31 Αυγούστου μόλις αποφασίσετε για μια νέα ημερομηνία ταξιδιού. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Πολλές πτήσεις διατηρούνται επί του παρόντος με ειδικό πρόγραμμα πτήσεων εντός της Ευρώπης και προς / από την Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις προγραμματισμένες πτήσεις χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό τους ιστότοπο.

Ryanair: Πάνω από το 99% των πτήσεων έχουν ακυρωθεί έως τις 14 Μαΐου. Εάν η πτήση σας ακυρωθεί λόγω του ιού, θα ειδοποιηθείτε μέσω email και SMS και θα σας δοθεί η επιλογή να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων, να κάνετε κράτηση εκ νέου ή να επαναδρομήσετε το ταξίδι σας.

easyJet: Όλες οι πτήσεις της easyJet έχουν ακυρωθεί μέχρι νεωτέρας. Εάν έχετε μια υπάρχουσα κράτηση, θα επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία για να συζητήσετε τις επιλογές σας.

Jet2: Όλες οι πτήσεις και τα ταξιδιωτικά πακέτα θα τεθούν σε αναστολή έως τις 17 Ιουνίου 2020. Εάν έχετε κάνει κράτηση σε μια πτήση που έχει ακυρωθεί, μπορείτε να κάνετε κράτηση στο διαδίκτυο για μια μελλοντική ημερομηνία δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες θα επικοινωνήσουν με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών για να συζητήσουν τις επιλογές τους.

Wizz Air: Η Wizz Air ακυρώνει πτήσεις σε συμφωνία με τους επιβληθέντες κυβερνητικούς περιορισμούς. Εάν η πτήση σας επηρεαστεί, θα επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω της διεύθυνσης email ή του αριθμού τηλεφώνου που δώσατε κατά την κράτηση.

Emirates: Η Emirates πραγματοποιεί περιορισμένες πτήσεις επιβατών έξω από τα ΗΑΕ, οι οποίες αναφέρονται στη σελίδα οδηγιών των βασικών ταξιδιωτικών προορισμών. Ελέγξτε τα κριτήρια εισαγωγής για κάθε προορισμό πριν ταξιδέψετε στη σελίδα πληροφοριών IATA. Εάν η πτήση σας ακυρώθηκε λόγω περιορισμών ταξιδιού COVID-19, μπορείτε να συμπληρώσετε μια φόρμα αιτήματος κουπονιού ταξιδιού για να κάνετε κράτηση της πτήσης σας αργότερα.

Norwegian: Η Norwegian Airlines εκτελεί περιορισμένο πρόγραμμα πτήσεων μέχρι νεωτέρας. Εάν η πτήση σας ακυρωθεί, θα λάβετε επιβεβαίωση μέσω SMS και email. Μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων του αχρησιμοποίητου εισιτηρίου σας ή να επιλέξετε πίστωση πτήσης και να λάβετε επιπλέον 20% για μελλοντικό ταξίδι.

TUI: Η TUI δεν θα προσφέρει διακοπές που αναχωρούν πριν από τις 14 Μαΐου 2020. Εάν η κράτησή σας επηρεαστεί, η εταιρεία θα επικοινωνήσει μαζί σας για να συζητήσει τις επιλογές σας. Εάν έχετε κάνει κράτηση για πακέτα διακοπών, πτήσης ή ξενοδοχείου πριν από τις 31 Μαΐου 2020, θα μπορείτε να το μετακινήσετε σε μεταγενέστερη ημερομηνία δωρεάν.

KLM: Οι κρατήσεις που έχουν προγραμματιστεί για αναχώρηση πριν από τις 3 Ιουλίου 2020 μπορούν να πραγματοποιηθούν ως εκ νέου κράτηση δωρεάν. Διαφορετικά, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων με τη μορφή ταξιδιωτικού κουπονιού για χρήση σε πτήση αργότερα.

Virgin Atlantic: Η Virgin Atlantic λειτουργεί με ένα περιορισμένο πρόγραμμα λόγω της επιδημίας του ιού. Εάν η πτήση σας ακυρωθεί, μπορείτε να κάνετε εκ νέου κράτηση, να αλλάξετε διαδρομή ή να επιλέξετε ένα ανοιχτό εισιτήριο για μελλοντικά ταξίδια.

Vueling Airlines: Θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την αεροπορική εταιρεία εάν η πτήση σας ακυρωθεί, καθώς και μια διεύθυνση URL σε μια φόρμα όπου θα μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε την πτήση σας δωρεάν ή να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων.

British Airways: Μπορείτε να αλλάξετε τον προορισμό, την ημερομηνία ταξιδιού ή και τα δύο, χωρίς να χρεωθείτε με χρέωση αλλαγής, σε όλες τις κρατήσεις που πραγματοποιούνται από τις 3 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2020. Μπορείτε να επιλέξετε κουπόνι για ακυρωμένες πτήσεις ή τυχόν υπάρχουσες κρατήσεις που αναχωρούν έως τις 31 Μαΐου 2020.

Finnair: Οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2020 μπορούν πλέον να επαναπρογραμματιστούν ξανά δωρεάν για ταξίδια έως τις 30 Νοεμβρίου 2020. Εάν η πτήση σας ακυρωθεί, μπορείτε να την αναβάλετε ή να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων (η επιστροφή χρημάτων διαρκεί περίπου ένα μήνα για την επεξεργασία).

Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, όποτε μόλις έχουμε περισσότερες έγκυρες πληροφορίες για το τι θα ακολουθήσει όσον αφορά τα ταξίδια γενικά και τις αερομεταφορές ειδικότερα θα σας ενημερώσουμε ξανά. Έως τότε να είστε υγιείς και να μην σας παίρνει από κάτω!

Πηγές:


-Eleni Alejsia Katseli
118 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

BeAuty Lies In diversity

Comments


bottom of page